

Helix School Bell Schedule

Time	Monday	Tuesday	Wednesday	Thursday	Friday
8:30am-	Instruction Time-				
9:00am	Group Movement				
	(30mins)	(30mins)	(30mins)	(30mins)	(30mins)
9:00am-	Instruction Time-				
9:45am	Language Arts				
	(45mins)	(45mins))	(45mins))	(45mins))	(45mins))
9:45am-	Instruction Time-Life				
10:30am	Skills (45mins)				
10:30am-	Instruction Time-				
11:00am	Social Snack (30mins)	Social Snack (30mins)	Social Snack (30mins)	Social Snack (30mins)	Social Snack
					(30mins)
11:00am-	Instruction Time-				
11:45am	Physical Education				
	(45mins)	(45mins)	(45mins)	(45mins)	(45mins)
11:45am-	Instruction Time-	Instruction Time-Math	11:45am-12:30pm	Instruction Time-	Instruction Time-
12:30pm	Math (45mins)	(45mins)	Instruction Time-Math	Math (45mins)	Math (45mins)
			(30mins)		
12:30pm-	Instruction Time-	Instruction Time-		Instruction Time-	Instruction Time-
1:15pm	Social Lunch (45mins)	Social Lunch (45mins)		Social Lunch (45mins)	Social Lunch
					(45mins)
1:15pm-	Instruction Time-	Instruction Time-		Instruction Time-	Instruction Time-
2:00pm	Electives (45mins)	Electives (45mins)		Electives (45mins)	Electives (45mins)

2:00pm-	Instruction Time-	Instruction Time-	Instruction Time-	Instruction Time-
2:30pm	Electives (30	Electives (30	Electives (30	Electives (30
	minutes)	minutes)	minutes)	minutes)

Total instructional minutes per year= 64,800 Total Weekly Minutes= 1,680